Linge Belevenis

We geven je graag wat tips om de Linge te ontdekken. Er is zoveel te beleven in deze prachtige omgeving. Wandelen of fietsen en met een oud pontje de Linge overvaren, een dagje een ecobootje huren. De Linge, Merwede en Biesbosch ontdekken met een jacht. Kanoën en de glasfabriek of glasblazerij in Leerdam bezoeken en nog heel veel meer. Je kunt zelfs gaan suppen!

Wil je meer weten, vraag het ons dan. Of neem contact op met onze partners, die de belevenissen organiseren.

Fluisterstil varen op de Linge

Bij Ecorecreatie kun je voor een dagje een elektrische sloep huren. Genieten van de Linge vanaf het water, onderweg ontmoetingen met brandganzen, futen en misschien wel een ijsvogeltje. De bootjes varen fluisterstil waardoor je de watervogels van dichtbij kunt bewonderen. De sloepen liggen bij het oude veerpontje van Arkel-Spijk aan de Rietdijk 14a. Het is niet ver rijden met de fiets of auto vanaf het hotel, zelfs voor wandelaars is het te doen

Jacht of motorboot huren?

Familiebedrijf Yachtcharter Huibers verhuurt de meest complete motorboten voor een onbezorgde vakantie op het water. Er zijn diverse jachten beschikbaar, variërend in lengte van 8,00 tot 14,99 meter. Een vaarbewijs is niet verplicht, vaarervaring is bij sommige schepen gewenst. Alle schepen zijn ingericht om je een zo aangename mogelijke vaarvakantie onder alle weersomstandigheden te kunnen bieden. De boten liggen in Heukelum, een dorpje verderop aan de Linge.

Kanoverhuur in Heukelum

Bij Kanoverhuur De Appelgaard in Heukelum kun je een 3 persoons Canadese kano huren. Vanuit Heukelum peddel je richting Leerdam en Asperen (bezoek het oude fort!) of naar Kedichem, waar het hotel ligt. Je krijgt een tonnetje mee om spullen in te doen. Uniek in deze regio: je kunt ook in de avond kanoën, tot het donker wordt, want na zonsondergang mag er niet meer gevaren worden op de Linge.

Glasblazen kijken in Leerdam

Zes dagen per weeklaten de glasblazers van de glasblazerij Leerdam zien hoe je van heet vloeibaar glas prachtige glazen objecten kunt maken! Ieder moment van de dag kun je plaatsnemen op de tribune om alle verrichtingen van de glasblazers te volgen. En als onze ervaren voorlichter aanwezig is, licht hij dit prachtige ambacht nog mondeling verder toe!

Bbq op het water

Rust Wat, onze collega die verderop aan de Linge zit in Rhenoy verhuurt BBQ-donuts. Op deze ronde bootjes kun je genieten van het water en van het lekkere eten wat je zelf klaar maakt op de boot. Een parasolletje beschermt je tegen de zon. Je kunt er ook bootjes huren met en zonder kapitein.

Happen en trappen langs de Linge

Hotel Aan de Linge is partner van Happen en Trappen. Zij organiseren fietstochten waarbij je vijf restaurants aandoet gedurende de tocht. De tochten worden door heel Nederland georganiseerd. Wij vinden natuurlijk dat de Lingetocht de mooiste tocht is. Ga snel naar de website en meld je aan!

Over ons

Hotel aan de Linge is een prachtig hotel gelegen aan de gelijknamige rivier de Linge. Je kunt bij ons terecht voor overnachtingen, vergaderingen met een belevenis en voor heerlijke gerechten in ons restaurant of loungen op ons prachtige nieuwe terras. Wij, Gerda en Marco Kruger, hopen je snel te mogen ontmoeten!