We geven je graag wat tips om de Linge te ontdekken. Er is zoveel te beleven in deze prachtige omgeving. Wandelen of fietsen en met een oud pontje de Linge overvaren, een dagje een ecobootje huren, de Linge en Merwede en Biesbosch ontdekken met een jacht, kanoën, de glasfabriek of glasblazerij in Leerdam bezoeken en nog heel veel meer.

 • Fluisterstil varen op de Linge

  Bij Ecorecreatie kun je voor een dagje een elektrische sloep huren. Genieten van de Linge vanaf het water, onderweg ontmoetingen met brandganzen, futen en misschien wel een ijsvogeltje. De bootjes varen fluisterstil waardoor je de watervogels van dichtbij kunt bewonderen. De sloepen liggen bij het oude veerpontje van Arkel-Spijk aan de Rietdijk 14a. Het is niet ver rijden met de fiets of auto vanaf het hotel, zelfs voor wandelaars is het te doen.
  www.ecorecreatie.com

 • Suppen (met zonsondergang)

  Suppen op de Linge, het kan sinds april van dit jaar. Inspannen en ontspannen op het water. Peddelen tussen de watervogels. Het is niet alleen heel erg leuk maar ook nog eens goed voor je lichaam. Met 1 uur suppen verbrand je maar liefst tussen de 400 en 600 calorieën!
  Er is veel mogelijk bij de Sup Sup Club. Denk aan een suptocht bij zonsondergang of zonsopgang, lessen met een groep of met een boot naar een mooie plek gebracht worden en terug peddelen. Ook vanuit het hotel!

  www.supsupclub.com

 • Jacht of motorboot huren?

  Familiebedrijf Yachtcharter Huibers verhuurt de meest complete motorboten voor een onbezorgde vakantie op het water. Er zijn diverse jachten beschikbaar, variërend in lengte van 8,00 tot 14,99 meter. Een vaarbewijs is niet verplicht, vaarervaring is bij sommige schepen gewenst.  Alle schepen zijn ingericht om je een zo aangename mogelijke vaarvakantie onder alle weersomstandigheden te kunnen bieden. De boten liggen in Heukelum, een dorpje verderop aan de Linge.
  www.yachtcharterhuibers.nl

 • Kanoverhuur in Heukelum

  Bij Kanoverhuur De Appelgaard in Heukelum kun je een 3 persoons Canadese kano huren. Vanuit Heukelum peddel je richting Leerdam en Asperen (bezoek het oude fort!) of naar Kedichem, waar het hotel ligt. Je krijgt een tonnetje mee om spullen in te doen. Uniek in deze regio: je kunt ook in de avond kanoën, tot het donker wordt, want na zonsondergang mag er niet meer gevaren worden op de Linge.
  www.de-appelgaard.nl

 • Glasblazen kijken in Leerdam

  Zes dagen per weeklaten de glasblazers van de glasblazerij Leerdam zien hoe je van heet vloeibaar glas prachtige glazen objecten kunt maken! Ieder moment van de dag kun je plaatsnemen op de tribune om alle verrichtingen van de glasblazers te volgen. En als onze ervaren voorlichter aanwezig is, licht hij dit prachtige ambacht nog mondeling verder toe!
  www.nationaalglasmuseum.nl/glasblazerij